جراحی بینی

جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی)

جراحی بینی از پرطرفدار ترین عمل های زیبایی است که از گذشته تا به امروز مورد استقبال افراد به خصوص نسل جوان قرار گرفته است. جراحی بینی علاوه بر افزایش زیبایی، تناسب در اجزای صورت و از بین بردن انحراف و قوز بینی، باعث بهبود تنفس در افرادی که دارای اختلال در مجاری تنفس هستند، می‌شود.

جراحی-زیبایی-بینی-رینوپلاستی

در این مقاله روش های جراحی بینی و اقدامات قبل از عمل و همچنین مزایا و معایب آن را بیان می‌کنیم، تا انتها با ما همراه باشید.

علل انجام جراحی بینی

عمل بینی در دسته جراحی زیبایی درمانی قرار دارد که با توجه به نیاز و خواسته مراجعه کننده و انجام مشاوره با پزشک، برای درمان و انحراف یا بهبود شرایط تنفسی و یا افزایش زیبایی انجام می‌شود. در برخی افراد به دلیل اختلالات تنفسی و شکستگی در ناحیه بینی ضروری است که جراحی بینی انجام شود. همچنین گاهی برای افزایش زیبایی و تغییر در فرم بینی و از بین بردن قوز و اشکالات ظاهری این عمل توصیه می‌شود. مهمترین نکته با وجود هر دلیلی برای انجام این عمل، این است که حتما بهترین و با تجربه ترین جراح را برای خود برگزینید. از دیگر دلایل انجام جراحی بینی:

✅ شکستگی بینی

✅ وجود قوز روی استخوان بینی

✅ کشیدگی و زیاد بودن ارتفاع بینی

✅ کم بودن فاصله نوک بینی با لب فوقانی

✅ داشتن پولیپ بینی و احساس تنگی نفس

✅ بزرگ بودن سوراخ های بینی یا پهن بودن

✅ بینی گوشتی و یا دارای پوست کلفت و ضخیم

به طور کلی هر نوع مشکلی که در ظاهر بینی فرد وجود داشته باشد که حتی اگر فقط خود شخص را آزار بدهد نیز می‌تواند از دلایل انجام رینوپلاستی بشمار رود.

کاندیدای مناسب رینوپلاستی

جراحی بینی برای افرادی توصیه می‌شود که شرایط جسمانی سلامتی را دارا باشند و اگر به بیماری های زمینه ای مانند دیابت کنترل نشده، مشکلات قلبی و ریوی دچار هستند باید حتما قبل از تصمیم گیری برای این عمل با پزشک خود مشورت کنند. لازم به ذکر است، این عمل برای افرادی که دارو های استروئید مصرف می‌کنند، توصیه نمی‌شود. 

کاندیدای-مناسب-رینوپلاستی

کاندیدای مناسب رینوپلاستی باید بالای 18 سال سن داشته باشد و تصمیم این عمل را عجولانه نگرفته باشد. افراد باید دوران بلوغ خود را گذرانده و دیگر در مراحل رشد استخوان و غضروف قرار نداشته باشند. همچنین برای انجام این عمل باید در نظر داشته باشید که مشاغل سنگین و ورزش های حرفه ای را برای مدتی باید کنار بگذارید بنابراین اگر بتوانید خود را با این شرایط وفق دهید، از گزینه های مناسب عمل بینی بشمار می‌روید.

اقدامات قبل از انجام جراحی بینی

رعایت برخی نکات و مراقبت ها قبل از انجام جراحی بینی باعث بهبود و دریافت نتیجه بهتر می‌شود. 

❇️ برای انتخاب جراح به جهت انجام این عمل حتما دقت لازم را داشته باشید و تحقیق کنید.

❇️ جلسه مشاوره ای با پزشک را حتما داشته باشید و در مورد انتظارات خود از نتیجه دریافتی صحبت کنید.

❇️ انجام آزمایش ptt که نشان دهنده انعقاد خون است و آزمایش fbs یا همان قند خون ناشتا و سایر تست ها نیز الزامی است.

❇️ ممکن است برای برخی از افراد قبل از جراحی بینی داروهای خاصی تجویز شود که نیاز باشد تا مداوم یک دوره آن ها را مصرف کند.

❇️ عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و یا داروی استروئیدی، در صورت نیاز به مصرف داروی خاص حتما پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید

❇️ اجتناب از مصرف سیگار و دخانیات و مشروبات الکلی

❇️ قبل از عمل در همان روز استحمام کنید زیرا تا 3 روز بعد از عمل امکان حمام رفتن وجود ندارد.

❇️ در روز عمل یک همراه نزد خود داشته باشید که به سایر کارهای بعد از عمل رسیدگی کند.

فرایند انجام عمل بینی

آشنایی با مراحل و نحوه عمل جراحی بینی باعث کاهش استرس در زیباجو و همچنین آگاهی از روند بهبودی و دوران نقاهت و مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی باعث بهبودی سریع و رسیدن به بهترین نتیجه می‌شود. در ادامه فرایند جراحی بینی را به اختصار توضیح می‌دهیم.

فرایند-انجام-عمل-بینی

در اتاق عمل ابتدا داروی بیهوشی و یا بی حسی به بیمار تزریق می‌شود. با توجه به نوع و مدل بینی بیمار و همچنین مدل انتخابی، پزشک عمل بینی باز یا بسته را بر روی فرد انجام می‌دهد. با توجه به باز یا بسته بودن عمل، برش ها متفاوت خواهد بود. اگر نیاز باشد، پوست میانی در میان دو سوراخ بینی برش داده شده و پوست به سمت بالا کشیده شده و تا پایان جراحی با نگهدارنده در آن موقعیت می‌ماند و در نهایت بعد از فرم دهی سوراخ های بینی به جایگاه خود بخیه زده می‌شود. اگر روش از نوع بسته باشد، هیچ برشی در ظاهر بینی ایجاد نمی‌شود و تمام فرآیند عمل با استفاده از ورود دستگاه مخصوص به سوراخ های بینی انجام می‌گیرد. 

بعد از عمل و بخیه زدن روی بینی گچ گرفته می‌شود و در صورت نیاز با توجه به تشخیص پزشک در داخل بینی تامپون قرار داده شده و بیمار برای به دست آوردن هوشیاری به اتاق ریکاوری آورده می‌شود. بعد از ورود به بخش و گذراندن 5 الی 6 ساعت در صورتی که بیمار مشکل خاصی نداشته باشد امکان ترخیص و رفتن به خانه وجود دارد.

مزایا و معایب جراحی بینی

عمل بینی دارای معایب و مزایایی است که دانستن آن برای کاندید این جراحی خالی از لطف نیست.

مزایای جراحی بینی

✨ عمل بینی باعث ایجاد تناسب در صورت فرد و ایجاد ظاهری زیبا و آراسته می‌شود.

✨ بهبود تنفس در اختلالات پولیپ و یا انحراف بینی 

✨ تغییر در ظاهر و از بین بردن نقص بینی باعث افزایش اعتماد به نفس در افراد می‌شود.

معایب جراحی بینی

⚠️ باعث ایجاد تورم کبودی بعد از عمل در ناحیه گونه و چشم می‌شود.

⚠️ محدودیت های فعالیتی و ورزشی بعد از عمل از دیگر معایب آن است.

⚠️ هزینه جراحی بینی که تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد.

⚠️ بروز درد و احساس خفگی بعد از عمل بینی از معایب عمل بینی است که به خودی خود و بعد از مدتی بهبود پیدا می‌کند و البته در برخی اشخاص بروز می‌کند.

سوالات متداول درباره عمل بینی

از چه سنی می‌توان جراحی بینی انجام داد؟

بهترین سن برای جراحی زیبایی بینی 18 سالگی به بعد است. در صورتی که جراحی بینی به دلیل شکستگی و حوادث این چنینی و یا درمان باشد، با اجازه والدین زیر 18 سالگی امکان پذیر است.

دوران نقاهت بعد از جراحی بینی چقدر است؟

 میزان و روزهای نقاهت با توجه به نوع عمل و تغییرات ایجاد شده متفاوت است. به طور میانگین فرد بعد از جراحی بینی باید به مدت یک هفته استراحت مطلق داشته باشد و از انجام فعالیت های شدید خودداری کند. بعد از این مدت برخی فعالیت های سبک که نیاز به فشار و یا خم کردن سر نداشته باشد مجاز است.

کبودی بعد از عمل بینی چند روز می‌ماند؟

از بین رفتن کبودی با توجه به شرایط بدن و مراقبت های بعد از عمل برای افراد متفاوت است به صورت میانگین این کبودی ها بعد از 4 الی 10 روز شروع به کاهش و از بین رفتن می‌کند.

نتیجه گیری

جراحی بینی که از سنین 18 سالگی به بعد تا رده میانسالی و حتی 60 سالگی نیز قابل انجام است، بهبود ظاهری شایانی در چهره افراد ایجاد می‌کند. این عمل هم برای بانوان و هم برای آقایان مجاز است و شما می‌توانید فرم عروسکی یا طبیعی و … را برای نتیجه عمل خود در نظر بگیرید و به پزشک خود اعلام کنید.

توجه داشته باشید که عمل بینی بسیار حساس و در عین حال پیچیده است، بنابراین برای پرداخت هزینه کمتر به مراکز نامعتبر مراجعه کنید و حتما جراح خوب در این زمینه برای خود پیدا کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *