جراحی بینی بدون تامپون

عمل بینی بدون تامپون

عمل بینی بدون تامپون روشی است که در آن پس از جراحی درون بینی تامپون قرار داده نمی‌شود. برخی از افراد به دلیل ترس از درد در هنگام برداشتن تامپون، از پزشک خود می‌خواهند که از قرار دادن این پانسمان در بینی آن‌ها خودداری کند. در این روش، به جای استفاده از تامپون‌های سنتی که ممکن است باعث درد و ناراحتی شوند، از تکنیک‌های مدرن برای جلوگیری از خونریزی و بهبود سریع‌تر استفاده می‌شود. این روش بهبود تجربه بیمار را به‌طور چشمگیری افزایش داده و دوران نقاهت را کوتاه‌تر می‌کند.

عمل بینی بدون تامپون

البته تامپون‌هایی که پزشکان در گذشته استفاده می‌کردند برای بیماران بسیار دردناک بودند، اما در حال حاضر جراحان از تامپون‌های کوچکتری استفاده می‌کنند. از همین رو بیمار در هنگام خارج کردن تامپون متوجه درد زیادی نخواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عمل بینی بدون تامپون تا پایان با ما همراه باشید.

آیا امکان عمل بینی بدون تامپون وجود دارد؟

به طور کلی جراحی بینی با هدف بهبود ظاهر بینی، رفع مشکلات تنفسی و برطرف کردن نواقص جزئی صورت می‌گیرد. در گذشته پزشکان پس از اتمام جراحی برای جلوگیری از خونریزی در هر یک از سوراخ‌های بینی یک تامپون قرار می‌دادند.

تامپون‌ها معمولاً در طی چند روز الی یک هفته پس از جراحی از بینی فرد خارج می‌شدند. از آنجایی که این فیتیله‌ها به دیواره بینی می‌چسبیدند، گاهی اوقات بیمار با درد و خونریزی مواجه می‌شد. همچنین به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی احتمال عفونت تامپون درون بینی و انتقال این عفونت به سایر قسمت‌های بدن نیز وجود داشت.

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی بسیاری از جراحان دیگر استفاده‌ای از تامپون ندارند. جراحی بینی بدون تامپون موجب می‌شود که زیباجو دوره نقاهت خود را راحت‌تر سپری کند و میزان استرس‌های او به شدت کاهش یابد. لازم به ذکر است که عدم استفاده از تامپون در شرایطی که انحنای بینی ایجاد مشکل نکند، امکان‌پذیر بوده و پزشک در این وضعیت می‌تواند به جای تامپون از اسپلینت استفاده نماید.

نحوه انجام عمل بینی بدون تامپون

مراحل عمل بینی بدون تامپون مشابه جراحی بینی با تامپون است با این تفاوت که پزشک بعد از جراحی به جای تامپون از اسپلینت که یک ماده سیلیکونی است استفاده می‌کند. جراحی بدون تامپون با توجه به تشخیص پزشک و شرایط بیمار با دو روش باز و بسته انجام می‌گردد.

در جراحی بینی بدون تامپون با روش باز، پزشک برشی را روی استخوان بینی ایجاد می‌کند تا تغییرات ساختاری شکل بگیرد. از آنجایی که در این روش تعداد بخیه‌های مورد نیاز کاهش می‌یابد دیگر احتیاجی به استفاده از تامپون نخواهد بود.

نحوه انجام عمل بینی بدون تامپون

اگر جراحی رینوپلاستی به کمک لیزر و با روش بسته انجام گردد، نیز پزشک می‌تواند با استفاده از لیزر ضخامت پوست بینی را کم کند. با استفاده از این روش یک لایه ضخیم از پوست کنده شده و میزان آسیب‌های وارد شده به بینی به حداقل خواهد رسید. در این روش نیز چون مدت زمان بهبودی کاهش می‌یابد پزشک دیگر از تامپون استفاده نمی‌کند.

جراحی بینی بدون تامپون چه مزایایی دارد؟

به عنوان مهمترین مزایای جراحی بینی بدون تامپون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅ تنفس راحت

✅ نداشتن احساس ناخوشایند به دلیل وجود تامپون در بینی بعد از عمل

✅ نداشتن درد هنگام خارج کردن تامپون بعد از جراحی

✅ تسریع روند بهبودی بیمار

✅ پیشگیری از خشک شدن خونابه درون بینی

✅ کاهش کبودی و تورم بینی پس از جراحی

✅ عفونت نکردن بینی

✅ عدم ابتلا به درد در ناحیه صورت و سردرد به علت خارج نشدن به موقع ترشحات از بینی

✅ کاهش استرس زیباجو

✅ استشمام نکردن بوی بد از بینی

عمل بینی بدون تامپون چه خطراتی را به همراه دارد؟

در صورتی که انحنای بینی شدید و جراحی سنگین باشد، از آنجایی که احتمال خونریزی شدید پس از جراحی وجود دارد عمل بدون تامپون به هیچ عنوان توصیه نخواهد شد. در چنین شرایطی اسپلینت نمی‌تواند از خونریزی ایجاد شده ناشی از برش‌های عمیق در بینی جلوگیری کند. از همین رو ممکن است به علت تجمع خونابه‌های خشک شده در بینی و هماتوم بیمار با عفونت مواجه گردد. از همین رو بهتر است که درباره خطرات عمل بینی بدون تامپون با پزشک خود صحبت کنید تا در نهایت جراح بهترین تصمیم را برایتان اتخاذ نماید.

نکات مراقبتی بعد از عمل بینی بدون تامپون

نکات مراقبتی پس از جراحی بینی بدون تامپون به شرح زیر است.

نکات مراقبتی بعد از عمل بینی بدون تامپون

✳️ پس از جراحی رینوپلاستی بدون تامپون، حداقل تا ۲۴ ساعت استرس خود را کنترل کنید تا فشار خون شما بالا نرود.

✳️ چند روز پس از جراحی به طور کامل استراحت کنید تا روند بهبودی شما سریع‌تر شود.

✳️ تا چند روز بعد از جراحی از خم شدن و انجام ورزش‌های سنگین خودداری نمایید.

✳️ تا چند روز بعد از عمل از منزل خارج نشوید.

✳️ از ماسک استفاده نکنید.

✳️ از لمس کردن و وارد کردن فشار به بینی خودداری نمایید.

✳️ در هنگام خوابیدن سر خود را کمی بالاتر از بدن خود قرار دهید تا تورم بینی شما کاهش یابد.

✳️ تا زمانی که گچ بینی شما باز نشده از دوش گرفتن اجتناب فرمایید.

✳️ حداقل تا یک هفته سیگار را ترک کنید.

✳️ مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش بدهید.

عمل بینی بدون تامپون یا با تامپون؟

معمولاً جراحان توصیه می‌کنند که پس از عمل بینی از تامپون استفاده نمایید. تامپون از خونریزی جلوگیری کرده و موجب جذب خون و خونابه‌ها می‌شود. همچنین تامپون از هماتوم جلوگیری کرده و به ترمیم استخوان‌ها کمک می‌کند. عدم استفاده از جراحی سبب می‌گردد که دردی برای برداشتن آن نیز وجود نداشته باشد.

در برخی دیگر از موارد ممکن است عدم استفاده از تامپون با توجه به شرایط بیمار مناسب‌تر باشد. به عنوان مثال اگر بینی پوست نازکی داشته باشد ممکن است هنگام خروج تامپون پارگی و خونریزی شدید بینی اتفاق بیفتد. بنابراین در این شرایط استفاده از تامپون بعد از جراحی توصیه نمی‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت که استفاده یا عدم استفاده از تامپون بعد از جراحی رینوپلاستی باید با توجه به تشخیص پزشک جراح صورت بگیرد تا روند بهبودی سریع‌تر شود و زیباجو با عوارض و مشکلات خاصی مواجه نگردد.

سوالات متداول عمل بینی بدون تامپون

عوارض جراحی بینی بدون تامپون چیست؟

از عوارض این کار می توان به احتمال ایجاد خونریزی در تیغه بینی و ناحیه بخیه‌ها، امکان بروز هماتوم و جذب نشدن خونریزی درون بینی اشاره کرد.

چه عواملی در تعیین هزینه جراحی بینی بدون تامپون تاثیرگذار هستند؟

عوامل موثر در هزینه شامل تخصص و مهارت پزشک، روش انجام جراحی، میزان مشکلات بینی، خصوصی و یا دولتی بودن کلینیک و غیره می شود.

آیا تمامی افراد امکان انجام جراحی بینی بدون تامپون را دارند؟

معمولاً انجام این جراحی برای افراد بالای ۱۸ سال امکان‌پذیر است که البته باید زیر نظر پزشک جراح انجام شود. از طرفی اگر جراحی بینی بدون تامپون مشکلی را برای زیباجو ایجاد نکند، انجام این عمل ممانعتی نخواهد داشت. انجام این جراحی برای افراد مبتلا به دیابت، مشکلات انعقاد خون و کسانی که انحراف بینی شدیدی دارند به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

در نهایت…

عمل بینی یکی از حساس‌ترین جراحی‌هایی است که روی صورت انجام می‌گردد. عمل بینی بدون تامپون روشی مدرن است که امروزه جراحان به آن توجه بسیار زیادی دارند. استفاده و یا عدم استفاده از تامپون با توجه به تشخیص پزشک و شرایط جسمانی شما انجام می‌گردد. اگر مایل به استفاده از تامپون پس از جراحی رینوپلاستی نیستید، حتماً قبل از عمل با پزشک خود مشورت کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *