عمل بینی هنگام پریودی برای خانمهایی که مایلند تحت جراحی بینی قرار بگیرند یک دغدغه بسیار مهم است. اگرچه میشود زمان عمل را به قبل یا بعد از پریودی موکول کرد اما بسیاری از خانمها به دلیل استرس شدیدی که از این عمل دارند شب قبل از جراحی به خونریزی میافتند و از تاثیرات این وضعیت بر عمل بینی دچار ترس و نگرانی میشوند.
اما در مورد این موضوع باید بگوییم که عمل بینی هنگام پریودی هیچ خللی در روند انجام این جراحی ایجاد نمیکند. اما به دلیل دردناک بودن دوره پریودی در بسیاری از خانمها، تحمل این وضعیت همزمان با دردها و مشکلات عمل بینی سخت و دشوار میشود. البته در معدود مواردی ممکن است همزمانی این عمل با دوران پریودی یک سری عوارض را به دنبال داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
امکان انجام عمل بینی هنگام پریودی وجود دارد؟
عمل بینی هنگام پریودی هیچ مانعی ندارد و حتی با وجود پریود بودن امکان انجام عمل بینی وجود دارد. البته با توجه به تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی که در دوره قاعدگی اتفاق میافتد ممکن است این موضوع بر برخی جنبههای جراحی بینی تاثیر بگذارد. به طور مثال بعضی از خانمها در این دوره به دلیل نوسانات هورمونی با مشکلاتی مانند حساس شدن سینهها، تغییرات جسمی مثل درد در کمر، دلدرد، تغییرات روحی و روانی، استرس و اضطراب و… دست و پنجه میکنند. این موارد در کنار درد و احساس کلافگی که از عمل بینی نشأت میگیرد، قطعاً برای آنها سخت و غیرقابل تحمل بوده و باعث کلافگی و آزردگی خاطر زیباجویان میشوند.
بنابراین بهتر است پیش از اینکه در این موقعیت قرار بگیرید بسته به شرایط خود با پزشک صحبت کنید و توصیهها و نکات مراقبتی لازم را دریافت کنید.
تاثیر پریود بر روی نتیجه جراحی بینی
عمل بینی هنگام پریودی در روند انجام جراحی خللی ایجاد نمیکند و برخلاف باور غلط بسیاری از افراد باعث افزایش خونریزی نمیشود. اما برخی از پزشکان از انجام این جراحی در دوره قاعدگی امتناع میکنند. علت این موضوع به موارد زیر مربوط میشود.
✅ پزشکان معتقدند هورمونهایی که در دوران قاعدگی در بدن ترشح میشوند سبب ایجاد اسکار و طولانیتر شدن زمان بهبودی میشود.
✅ برخی پزشکان معتقدند انجام این جراحی در دوره قاعدگی خطر ابتلا به عوارضی مانند لخته شدن یا هماتوم را افزایش میدهد.
✅ وجود دردهای شکمی، گرفتگی عضلات و کمردرد در دوره قاعدگی تحمل دردهای ناشی از جراحی بینی را برای زیباجو سخت و دشوار میکند.
✅ احتباس مایعات، نفخ، اسهال و یبوستی که در دوره قاعدگی اتفاق میافتد بر کیفیت جراحی تاثیر گذاشته و دوره نقاهت را طولانی میکند.
چه افرادی نباید در زمان قاعدگی عمل بینی انجام دهند؟
عمل بینی هنگام پریودی برای افراد مختلف نتایج و تاثیرات متفاوتی در پی دارد. چرا که هر فردی با علائم مختلفی در دوران پریودی مواجه میشود. برخی خانمها شرایط بسیار راحتتری را در این دوره تجربه میکنند و درد یا گرفتگی عضلات شدید ندارند. اما برخی خانمها اوضاع وخیمتری را پشتسر میگذارند. به طور کلی دو گروه از خانمها کاندید مناسبی برای انجام عمل بینی در دوره پریودی نیستند.
گروه اول
خانمهایی که در دوره پریودی، انقباضات شدید شکمی را تحمل میکنند.
دسته دوم
خانمهایی که اختلال منوراژی دارند. این اختلال سبب بروز خونریزیهای شدید در دوره قاعدگی میشود و وضعیت جسمی و فیزیکی فرد را سخت و دشوار میکند.
آیا بیهوشی بر روی زمان پریودی بعد از جراحی تاثیر دارد؟
عمل بینی هنگام پریودی یا در مواقع غیر پریودی با بیهوشی موضعی انجام میشود. اما داروهای بیهوشی تاثیری بر زمان پریودی نمیگذارند. تاخیر در قاعدگی بعد از عمل بینی یک امر طبیعی است که علت آن داروهای بیهوشی نیستند بلکه استرس و اضطرابی است که فرد در این مدت متحمل شده است. اگر پس از عمل بینی با تاخیر در پریودی مواجه شدید بهتر است به مدت ۲ تا ۳ ماه صبر کنید تا قاعدگی شما دوباره نظم و ترتیب پیدا کند. اما بعد از گذشت ۳ ماه در صورتی که این مشکل برطرف نشد موضوع را با پزشک خود را در میان بگذارید و راهکارهای لازم را دریافت کنید.
میزان تورم بینی در هنگام پریودی بعد از جراحی
عمل بینی هنگام پریودی باعث ورم بینی میشود. در طول جراحی بینی به دلیل تزریق مواد بیهوشی، دمای بدن افزایش پیدا میکند و این افزایش دما باعث حبس بیشتر مایعات در بدن میشود. از سویی دیگر در دوره پریودی خانمها با تورم، افزایش وزن و احتباس مایعات در بدن مواجه میشوند. بنابراین این وضعیت در پریودی بههمراه تورم ناشی از بیهوشی میتواند ورم بیشتری بر بینی وارد کند. علاوه بر آن، اختلال در غده تیروئید نیز از دیگر علل ایجاد ورم در بدن است. بنابراین اگر زیباجویانی که در دوره پریودی تحت عمل بینی قرار میگیرند با مشکل اختلال غده تیروئید نیز مواجه باشند با ورم بینی مواجه میشوند.
نکاتی در خصوص همزمانی پریودی و عمل بینی
عمل بینی هنگام پریودی با رعایت نکات زیر با کمترین عوارض و مشکلات همراه خواهد بود.
✳️ قبل از جراحی سعی کنید بدن خود را هیدراته نگه دارید و آب کافی بنوشید.
✳️ در دوره پریودی و قبل از جراحی بینی، مصرف داروهای رقیق کننده مانند آسپرین را کنار بگذارید.
✳️ در روز جراحی پد و شورت استریل و مناسب به همراه داشته باشید و قبل از هرگونه اقدامی پزشک را در جریان وضعیت خود قرار دهید.
سوالات متداول عمل بینی هنگام پریودی
بله عمل بینی هنگام پریودی هیچ مشکلی و مانعی برای افراد ندارد.
این موضوع امری عادی است و ارتباط مستقیمی با نوع عمل انجام شده ندارد. در واقع استرس و اضطرابی که از عمل دارید سبب اختلال در هورمونها و شروع خونریزی میشود.
خانمهایی که انقباضات شدید شکمی را در این دوره تجربه میکنند. خانمهایی که خونریزیهای شدید دارند.
در نهایت…
در این مقاله راجع به عمل بینی هنگام پریودی صحبت کردیم. همزمانی دوره پریودی با عمل بینی مشکل چندانی ندارد و جای نگرانی نیست. البته این موضوع در مورد افرادی صدق میکند که قاعدگیهای بدون درد و کم عارضه را تجربه میکنند. آن دسته از خانمهایی که با وضعیت سختتری در دوره پریودی مواجه میشوند و دردهای شکمی و انقباضات شدید دارند در صورتی که تحت این جراحی قرار بگیرند ممکن است به جراحی بینی ترمیمی نیاز پیدا کنند.